06 70 627 3679 plumeriaszalon@gmail.com

 Miben különbözik a három eljárás?

Mielőtt belevágunk a különböző módszerek ismertetésébe, fontos tisztában lennünk azzal, hogy hogyan is nő a szőr?

A szőrtüszőből nő a szőrszál, ami a bőr alatt található, testtájtól függően kb. 1-3 mm mélységben. A szőr növekedése egyénenként változó, de naponta akár 0,5 millimétert is képes nőni. A szőrszálakat alkotó sejteket a mátrix sejtek hozzák létre, melyek a testünk leggyorsabban szaporodó sejtjei közé tartoznak. A melanin nevű festékanyag adja a bőr és a sötétebb szőrszálak színét, ami védelmet is nyújt a káros ultraibolya sugarakkal szemben.

 

 

Most, hogy betekintést nyertünk a szőr növekedésének mechanizmusába, térjünk a lényegre.

A bőrtípusokat (fototípusokat)  I-től VI-ig terjedő Fitzpatrick skála szerint osztályozzuk. Albínótól az afrikai bőrtónusig. A Fitzpatrick skála a bőrtípusok azonosítására, osztályzására használt táblázat. Megmutatja, hogy az adott bőrtípusba tartozó személy hogyan reagál a napsugárzásra.

 

IPL (intenzív villanófényes technológia) egy széles hullámhosszú fényforrás. Talán az egyik legrégebb óta alkalmazott eljárás ebben a témában. Az eljárás során a gép fényt és fényenergiát bocsájt ki, amit a szőr sötét pigmentjei elnyelnek és a szőrtüsző aljáig juttatnak, ahol az hőenergiává alakul és 60-70 fokos hőmérsékletig melegedik. Az IPL fénye nem koncentrált, ezért nem annyira tud mélyre hatolni a bőrben, legtöbb esetben nem lehet elegendő energiát eljuttatni a szőrszálakba, így az nem tud végérvényesen elpusztulni. A készülék 500-1200 nm között szórja a fényt. A szórt fény következménye, hogy a bőrre is nagyobb terhelés jut, ami miatt nagy az esélye a bőr károsodásának.

A módszer fehér bőrön és sötét szőrszálakon válik be a legjobban. Biztonsággal az I.-es, II.-es, III.-as fototípuson alkalmazható. Ez azt is jelenti, ha a bőröd sötét, bizonyos esetekben hiába sötétebbek a szőrszálaid a kezelés nem feltétlenül lesz hatásos.

 

 

AZ SHR (super hair removal ) tulajdonképpen nem egy kifejezett technológia, vagy egy új kategória, hanem a kezelés módja, elve.  A módszer az IPL (pulzáló fény) és Lézeres kezeléseket egyesíti. A fejlesztés célja, hogy biztonságosan tudják kezelni a sötétebb bőrt és meg tudják célozni a nagyon világos szőrt is.

Ilyen értelemben, amikor SHR kezelésre mentek, akkor tulajdonképpen csak annyit tudunk biztosan, hogy vélhetően kellemesebb élményben lesz részünk, mint a klasszikus orvosi lézerek esetében. Megtévesztően hathat a „SUPER” kifejezés, de nem azt jelenti automatikusan, hogy szuper kezelési eredményeink lesznek. Azt takarja, hogy „gliding mode”, mozgatós kezelést fogtok kapni, nem pedig a „pecsételő”, lövés leadós kezelést, amit az orvosi lézerek esetében szokás kapni. Az SHR tehát inkább egy gyújtő fogalom, kezelési mód, mintsem hatásfokot jelző kifejezés.

LÉZER mostanra talán már senki előtt nem titok, hogy számunkra és vendégeink számára ez az abszolút kedvenc. Nagy orvosesztétikai klinikákon csakis lézerrel szőrtelenítenek.

Szalonunkban az ELYSION-PRO orvosesztétikai diódalézeres készülékkel dolgozunk. Az eszköz működési elve egyszerű, a lézer elpusztítja a szőrszálakat és azok gyökerét. Az Elysion-pro lézer által hatékonyan kezelt szőr nem fog növekedni, az eredmény tényleg végleges.

Lézerünk URP (Ultra Rövid Pulzus) technológiával működik. Ez az innovatív technológia lehetővé teszi az ultrarövid, 3 milliszekundumos impulzusok továbbítását a szőrszálba. Ahogy az optimális hőmérsékletet eléri a lézer, a bőr károsítása nélkül elpusztítja a szőrtüszőt. A fájdalomérzet csökken, a kristályos fagyasztórendszernek köszönhetően, illetve mert rövid idő alatt ad le nagy impulzust. Ezáltal kizárólag, csak a szőrre hat, a körülötte lévő szöveteket nem forrósítja fel.

Az Elysion-pro készülék minden bőrtípusra,fototípusra alkalmas.

 

Reméljük, blogposztunk megmutatja a helyes választási irányt, illetve segített meglátni a különbséget az eljárások között. További részleteket az általunk alkalmazott módszerről itt találsz.

 A kezelések alkalmankénti árairól az alábbiakban tájékozódhatsz.

Nagy szeretettel és szakértelemmel várunk a 1137 Budapest, Katona József u. 6. (37-es kapucsengő, 3.emelet 6.) szám alatt található Pluméria Szépségszalonban.

Bármely kérdésre az alábbi elérhetőségek egyikén választ kaphatsz:

Tel: 06209576857

Tel: 06706273679