06 70 627 3679 plumeriaszalon@gmail.com

Manapság többféle módszer is létezik, hogy el tudd távolítani a nemkívánatos szőrszálakat. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. Vegyük is sorra mik ezek:

 

  • Borotva
  • Gyanta
  • Csipeszelés
  • Epilálás
  • Szőrtelenítő krém
  • IPL szőrtelenítés
  • Diódalézeres szőrtelenítés

 

Borotva:

A leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás, bár a hatása rövidtávú. Erősíti a szőrszálakat és akár gyulladást okozhat. Fontos figyelni a sterilitásra, mert könnyen elfertőződhet egy megvágott terület.

 

Gyanta:

Hatását hosszabb távon élvezheted, bár nem a legkellemesebb eljárás. Intim területen fájdalmas is lehet. Célszerű szakemberrel végeztetni, mert nem olyan egyszerű, amilyennek tűnik. Fontos a bőr előkészítése, mert hámsérülést okozhat. Szőrbenövés és szőrtüszőgyulladás is kísérheti, ami elég kellemetlen lehet. Előnye, hogy gyengíti a szőrszálakat.

 

Csipeszelés:

Egy-egy szál kihúzására alkalmas, de nagy felületen időigényes. Fontos hozzá a jó minőségű csipesz, hogy hatékonyan el lehessen távolítani a szőrszálakat. Ha a szálakat nem megfelelő irányban húzod ki, ilyen esetben is fennáll a szőrbenövés és a szőrtüszőgyulladás lehetősége.

 

Epilálás:

Talán az összes közül a legkellemetlenebb eljárás. A készülék forgófeje kitépkedi a szőrszálakat, ami sokszor be is szakadhat. Itt áll fenn legnagyobb mértékben a szőrbenövés és a szőrtüszőgyulladás. Hatása hosszabb távú és gyengíti a szőröket.

 

Szőrtelenítő krém:

Ez egy vegyi anyag, ami kémiai úton oldja a szőrszálakat. Vigyázni kell vele és betartani a hatóidőt, mert leoldhatja a felhámot is. Erősen allergizálhat és egyébként sem egészséges, hogy egy vegyi anyagot kensz a bőrödre. Hatása ennek sem tart sokáig.

 

IPL szőrtelenítés;

Széles spektrumú, szórt fénnyel dolgozik, ezáltal csak ideiglenes megoldást nyújt. A fájdalomérzet magasabb, mert hevíti a környező szöveteket. Ennek következtében az égési sérülések lehetősége fennáll. Nyári időszakban nem alkalmazható. Ritkul a szőr mennyisége, de tapasztalataink alapján nem nyújt végleges megoldást.

 

Diódalézeres szőrtelenítés:

Szelektív fototermolízisen alapszik, azaz a fényenergia hővé alakulva a szőrben lévő pigmentben nyelődik el és szétroncsolja a szőrtüszőt és a mátrix sejteket. Egyénre szabottan végezzük a kezelést és szinte fájdalommentes. Erősen gyengíti a szálakat már egy-két alkalom után és a mennyisége is látványosan csökken. 6-12 alkalom után kialakul a végleges eredmény, azonban évente érdemes egy szintentartó kezelésre jönnöd, mert testünkben életünk végéig ébredhetnek fel alvó szőrszálak.

Hónalj lézeres szőrtelenítése első kezelés előtt és 3. kezelés után

Hónalj lézeres szőrtelenítése első kezelés előtt és 3. kezelés után

Arc lézeres szőrtelenítése első kezelés előtt és 3. kezelés után

Arc lézeres szőrtelenítése első kezelés előtt és 3. kezelés után

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Elysion-Pro lézeres szőrtelenítésről itt olvashatsz bővebben.

 

Vendégeink eddigi tapasztalatait itt olvashatod.  Eredményeket itt láthatsz.

Nagyon sok szeretettel várunk a Budapesten található kozmetikánkban,a Pluméria Szépségszalonban.